14 november 2012

Är jag ute och cyklar nu igen?

Ibland blir jag förvånad hur vissa uttalande kan göras på våra sociala media idag.

Frågan som ställdes var en undran varför Alliansen ville köpa in 60 ambulanser för x antal miljoner kronor?
I nästa mening en undrad om dom ska stå som prydnad?

I vårt län har det beslutats att centralisera vissa akuta åtgärder. Detta betyder att i Oskarshamn måste man åka antingen till Kalmar eller Västervik för vissa åkommor. I många fall behöver man ambulans då man ofta börjar vårda patienten just där i för att patienten ska ha en så trygg transport som möjligt.

I vår familj har vi vid ett flertal gånger blivit nekade ambulans eller fått vänta väldigt länge just pg a att det helt enkelt inte finns några att tillgå. Frustrationen har varit stor.

När jag ser detta uttalande, att det finns en liten liten fundering på att dels göra vården lättare under transporttiden OCH att det ska finnas ambulanser som kan transportera under en rimligt tid, är verkligen skön musik i mina öron.

Hur kan detta då ifrågasättas. Jag hoppas att det finns någon vettig förklaring för detta missnöje från sittande landstingspolitiker?
Först så tar man bort rätten att vi medborgare ska kunna vårdas inom stadsgränserna, sedan ska också möjligheten till transporten till närmaste sjukhus frågasättas OCH skämtas om.

Jag fattar inget alls? Antingen är jag väldigt korkad eller så finns det verkligen en rimlig förklaring.
Men som vanligt så skrivs det "cliffhangers" mest hela tiden, ingen förklaring till i detta fall VARFÖR det är dumt att köpa in ambulanser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar