20 maj 2012

Raka vs vaxa

Såhär när solen tittar fram så är det ju ett måste att raka benen. Ni som "känner" mig vet mitt dilemma under den kalla årstiden, kan inte säga att rakningen blir så där frekvent precis.
Idag iallafall så tänkte jag ge mig på vaxning istället, MEN jag måste säga att det är verkligen överskattat.
Det var inte många hårstrån som följde med den där rosa remsan.
Däremot har jag nu väldigt kladdiga ben, för hur sjutton ska jag få bort överskottet.
Det funkar inte med tvål och vatten så nu funderar jag på lacknafta eller kanske aceton?
Nä hädanefter får det bli det traditionella rakningen istället.
I-lands problem? Ja, kanske men det är ganska härligt att vara så där lite ytlig ibland.
Leka "dam" och pynta lite...kan inte fatta hur ni andra hinner med allt som ska göras på våra stackars kvinnokroppar.
Det ska rakas både här och där, noppas ögonbryn, fila fötter, lacka naglar både fötter och fingrar, diverse krämer för borttagning av makeup, innan makeup, inför natten och såklart för dagen.
Håret ska fönas och formas och diverse produkter ska masseras i, och sen får man ju inte glömma INPACKNINGEN helst 1 gång i veckan....
Herregud!! Jag har insett att jag ALDRIG någonsin kommer att bli en "dam".
Nej, jag nöjer mig med att leka "dam" ibland.....

6 kommentarer:

 1. Ta barnolja så försvinner vaxet. Testa en epilator fast raka först och när det vuxit ut lite ere bara och köra:-) lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara o köra!!! Har testat epilator en gång...aldrig mer, det är ju rena rama mördarvapnet. Haha nää men tack för tipset om barnolja. :-)

   Radera
 2. Snygg Bild! :)
  Vax är värdelöst! Jag har heller aldrig fattat hur man ska hantera det där kladdet som blir. Och när ska man hinna, som sagt.
  Bättre då med rakning, det kan man ta ett par tag per ben/armhåla/bikinilinje när man har tid och ändå står i duschen. Hinner man bara ett så blir det ett. Eller ett halvt...
  Ingen big deal, liksom :)

  SvaraRadera
 3. Jag kör också epilator. Eller kostar på mej benvaxning på salong, för hemmavaxet är värdelöst!
  Är "välsignad" med kraftig hårväxt under armarna och är superkänslig för rakning där, så det blir vaxning var tredje till fjärde vecka. Kostar skjortan...men det är jag värd! För som du säger måste man ju få leka dam nån gång :)
  //hon som inte ens kan sminka sej trots aktningsvärd ålder...

  SvaraRadera
 4. Efter alla cellgifter som jag tagit och numera antihormonbehandlingen så växer det bara lite hår i mina (tidigare håriga) ben. Så nu vaxar jag istället för att raka.
  Måndagskram till dig!

  SvaraRadera
 5. Jag går till Linda på Ziczac halva ben kostar 285 kr och det blir var 7:e v tycker det är värt de pengarna, när det växer ut så blir det mjukt istället för stubbigt så det ser bättre ut om man inte hinner iväg. Lycka till. Kram Kicki

  SvaraRadera