11 mars 2012

F%&?k Y%u

Japp precis så skrev jag till en idag.
En människa som behagar att tala om för mig att det är dags att sluta sörja.
Att gå vidare och leva ett annat liv.
Jag är så himla arg och samtidigt så förvånad att man ens har mage att skriva så.
Det började med att personen i fråga bad mig lägga ner Antes FB sida. Hon känner honom så mycket bättre än mig, så hon visste att han inte ville ha den kvar....hävdade hon.
När jag inte ville det så tyckte hon att det var min PLIKT och att jag var patetisk.
Hon menar att jag var inte ensam om att förlora ett barn och nu skulle jag gå vidare.

Allt detta gör mig så heligt förbannad så jag har helt enkelt inte ord. Gissa om hon snabbt försvann på min FB lista? Där vill jag ha människor som jag tycker om och inte idioter.
JAG bestämmer när jag går vidare, INGEN kan tala om för mig när tiden är inne.
INGEN mer än JAG kan känna mina känslor, även om man har upplevt liknande saker så är man fortfarande olika.
Sorgen är olika för alla och jag väljer att ta det i min takt och om man i min omgivning har problem med det så må det vara hänt.
Men vem orkar bry sig om andras sorgetider?? Vad har man för vinning i det?

Tur att man har lite psyke kvar så att man orkar stå emot idiotiska kommentare från folk som inte har vett i skallen.

27 kommentarer:

 1. Jag vill sparka henne i ansiktet.

  SvaraRadera
 2. Heja dig!!! Det finns ingen i världen som kan bestämma hur någon skall sörja.. Vare sig på vilket sätt, hur länge eller nått.. Det är upp till var och en och alla är vi olika... Varför i hela friden skulle du stänga Antes fb sida??? Min dotters sida finns kvar ( hon gick bort 21 år gammal i en hjärntumör i juni 2011) och det skall den förbli.. Vi är många som skriver där och pratar med henne och det skall man få lov att göra... Det är okej att känna!!! Både sorg, glädje, saknad, ja allt men alla gör det på olika sätt!!! Stå på dig... Du gör på ditt sätt!!! Heja dig!!! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag ryser....hur kan man ???
  Hoppas att du kan radera denna männinska ur ditt minne !
  Du säger som vanligt så kloka ord.Vi är många som tänker på dig även om man inte alltid kommenterar.

  Kram <3

  SvaraRadera
 4. Hej,har också träffat på en sån där elak,bitter människa.Det är bara att tiga ut dom.En journalist sa till mej att "En dåres tal besvaras tigande"Det är bra...vi går nog inte vidare med våra liv efter att ha förlorat ett barn.Jag brukar säga att livet fortsätter.Att gå vidare låter som allt är avklippt och bra igen.Kram från en medsyster.Kia (Simons mamma)

  SvaraRadera
 5. Den personen vet inte vad den pratar om! Att mista sitt barn är det absolut värsta som kan hända. Man går inte vidare - man måste lära sig att leva med detta. Det blir som integrerat i ens liv. Finns där hela tiden. Även om man lever vidare, så blir det på ett helt annat sätt. Livet blir helt enkelt annorlunda!
  Jag hejar på dig som säger ifrån!

  Varma kramar från en mamma som saknar sin son oändligt!

  SvaraRadera
 6. Jag fick höra samma sak några veckor efter Peters död. En mycket nära människa som tyckte att "nu fan får du rycka upp dig och sluta att tycka synd om dig själv". Det gjorde ont. Kändes som en smäll på käften. Idag har jag ingen kontakt med människan.

  Jag vill säga samma sak åt dig som jag skrev i bloggen den dagen:

  http://lisenstankar.blogg.se/2010/july/utkast-juli-14-2010.html#comment

  Det är DU och BARA DU som vet när du har sörjt färdigt. Sen får dom dumma säga vad dom vill.

  Styrkekram från Lisen!

  SvaraRadera
 7. BRA, Annelie. Helt rätt. Ingen annan har rätt att uttala sig om hur någon annan ska känna - alla är vi olika.

  SvaraRadera
 8. Radera!!! Du ska inte ens behöva läsa sådant!!! /Maria

  SvaraRadera
 9. Finner inte ord. Tur att du har huvudet på skaft trots allt som hänt. Gör allt i din takt och du gjorde helt rätt att radera bort henne från din fb-lista. Hon är inte värd dig!
  Många varma styrkekramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Huuu, vilken skrämmande läsning. Att vuxna människor inte har bättre begrip!! Tycker du är fantastisk som orkar kämpa på. Hejar på dig!!! Kram Ullis

  SvaraRadera
 11. Vissa kan inte sörja, och andra förstår sig inte på sorg.... och många många kan inte handskas med sorg andra går igenom.... det finns inga ursäkter i alla fall, man kan ju säga att man inte vet hur man ska hantera det hela och inte veta vad man ska säga till dig om man känner så.... eller hur, men att be dig dra ett streck över personer som betyder så mycket i ditt liv, går det? Det går inte och du ska sörja om du behöver det och så som du behöver. Bättre att känna än att inte känna alls, visst är det bättre att känna sig glad och lycklig, men det är inte heller sunt att gå omkring och vara glad i hågen hela tiden när man inte är det egentligen. Så du gör rätt, ibland måste man säga ifrån på tuffaste sätt!! Stå på dig och ignorera och ta bort det negativa och säg ifrån! Många kramar

  SvaraRadera
 12. Vilken jävla idiot rent ut sagt. Fb-sidan kan väl vara ett fint minne, där man alla kan få uttrycka sin saknad, dela med sig av minne av någon älskad o saknad person.
  Hur fan slutar man sörja? Det var 22 år sen jag miste min mamma som 16 år och 25 år sen jag miste min bror. Jag kommer aldrig sluta sörja, sakna eller älska. Jag kan däremot hantera sorgen annorlunda idag.
  Man kämpar varje dag för att orka ta sig genom dagen. o så får man höra en sån idiotisk kommentar. Såna människor vill man inte ha sitt liv o dom ä'r inte värda att vara i ditt liv heller.
  Skickar massa syrkekramar till dig ♥

  SvaraRadera
 13. Fy fasiken vilken okänslig neandertal omänsklig odiot! Jag ryser i hela krpooen nu efter att ha läst detta! och till denna idioten vill jag sända samma hälsning som du gjorde.

  Jag håller med dig till 100%. Det är Dina känslor och du sorjer så länge du känner. Det går inte att lägga ner känslor och kärlek till ens älskad. Jag tror inte att det går att sluta sorja.

  Sänder dig styrkekram och snälla: Glöm denna elaka vad hon nu är för nåt!

  Kram/ Tali

  SvaraRadera
 14. du har förlorat din dotter och din sambo inom ett år och det är dags att sluta sörja?
  jag föreslår röntgen på den människan för hon måste helt klart sakna några bitar i hjärtat.

  SvaraRadera
 15. Osmakligt och känslokallt!!!
  Otroligt bra och starkt av dig att du fann dig och gav svar på tal.
  STYRKA från mig <3

  SvaraRadera
 16. Usch för sådana männsikor...att någon har mage att uttala sig på det sättet. (Lea)

  SvaraRadera
 17. Fy faan vilken "människa".

  SvaraRadera
 18. Vilken fruktansvärd kommentar du måste fått, lider med dig, vår Moa gick bort okt -10 och jag mår fortfarande väldigt dåligt för det, jo visst livet "måste" gå vidare det vet vi alla, men det tar olika tid för olika människor, dom som inte varit med om detta ska inte heller uttala sig om det, för det går inte med ord beskriva sin sorg och saknad att förlora sitt barn, Skickar tusen styrkekramar till dig

  SvaraRadera
 19. Jag håller med, mycket okänsligt sagt.
  Men om vi alla är överrens om det, varför inte bara lämna det hos den personen? Varför kollektivt döma? Det finns ju en anledning till att hon gör som hon gör...
  Istället för ilska...
  Man kan välja... man gör val.
  Stor kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår precis vad du menar. Men jag tror att det är få som har kommit så långt "mentalt". Och de flesta kommer aldrig att nå den insikten.

   Radera
 20. Vilken jäkla apa! Blir förbannad! Hon är en liten liten människa! Massor med kramar. H i Linkan :-)

  SvaraRadera
 21. Måste bara fråga dig Anonym Vad du menar med -kollektivt döma? O man gör val.
  Jag fattar inte... Vem är det som egentligen dömer? Är det du eller vi?

  SvaraRadera
 22. Nä det är nog inte många som kommit så långt mentalt, och hon skrev ej heller så som Annelie säger. Det är alltid lätt att tolka fel när man mår dåligt och tar allt åt sig. Tror inte hon menade ngt dumt utan tvärtom. Sanningen är inte det bästa ibland. Den person som skrev har haft ett liv som ingen här har upplevt och ja hon kände Ante sen han född blev och följde honom hela livet mkt nära. Så den som bär sig illa åt är nog du själv Annelie som dömer på detta vis. Stor kram

  SvaraRadera
 23. Jag dömmer INGEN! Jag reagerar på hur andra tycker och tänker att jag ska vara och hur jag bete mig. Alla har vi våra ryggsäckar med mer eller mindre i ,men som jag skrev i inlägget för några dagar sedan, så har vi ett val.
  Jag, du o alla andra. Det var fler som såg det "hon" hade skrivit och det är inte för intet som jag blev besviken. Så du "anonyma" som vill föra andras talan kanske inte heller har fått hela storyn korrekt?

  SvaraRadera
 24. Annelie hon skrev bara att hon ville te bort Antes sida resten skrev jag:( tyvärr. Jag är en god vän till henne och tycker att hon blivet så illa behandlad efter allt hon gått igenom. Tror hon va på g att verkligen släppa på alla som lämnat henne och vet inte egentligen varför jag fyllde i.Har pratat ut om detta med henne men visst va det fel av mig att göra så.Kan inte mer än be om ursäkt om jag sårat dig. Hon själv har inte märkt ngt från idag och därför måste jag erkänna. Trodde jag gjort ngt bra men näää. Detta får jag sota för nu. A B

  SvaraRadera
 25. Har legat i influensa hela veckan men först idag gick det upp för mig att du va inte kvar som vän på FB.Därför gick jag in här och läste och snacka om att bli chockad.Tog genast kontakt med de personer som va här den kvällen och en gav sig till känna direkt. Har pratat ut och ja denna person va inte nykter men det är ingen ursäkt för det som skrevs. Ledsen är jag verkligen fat jag vet personen vill mig väl. Hänger ingen men du får nog dementera en del vad det gäller mig. Klart jag kan ta bort Ante själv och om du vill ha han kvar så är det helt ok. Irene

  SvaraRadera