14 mars 2012

Val i livet

Fick en kommentar på mitt inlägg där jag var "lite" irriterad.
Anonym skrev om val i livet. Jag förstod inte riktigt kommentaren, men just det där med val i livet är ganska intressant.
Du har så rätt att vi har val i många fall hur vårt liv ska se ut.
Vi kan välja, vänner, yrkesbana, make/fru och massa annat. Jag tex, har valt att leva vidare efter mina sorger, men jag hade också valet att INTE göra det.
När jag väljer kommer det också till en massa annat och jag väljer hela tiden.
Vi tar mig som ett exempel.
Jag har valt livet, men då måste jag också hur svårt och hur ont det än gör också leva.
Jag väljer att varje dag kliva ur min säng, jag väljer att vilja försöka komma tillbaka till det "normala" livet.
Väljer att pressa mig lite extra för att kunna göra saker som jag tycker om.
Väljer att gå ur min trygghetsbubbla och känns otryggheten. Det jag inte klarar ena gången kanske jag klarar nästa gång.
Man tränar hela tiden för att hoppa lite längre, springa lite fortare.....
Men jag VÄLJER detta, att utsätta mig för det för att jag har VALT att leva.

Sen finns det saker som man inte kan välja, ex sjukdomar, död och en del annat. Där har man som man ofta säger, inget val! Tragiskt och helt orättvist.

Många gånger om man tänker till lite extra så har man faktiskt ett val. Ett val som kan avgöra hela din livssituation och hur du mår.

Valet du gör kan få dig att må riktigt dåligt för stunden men i förlängningen blir till något riktigt bra.
Valet du INTE gör blir oftast inte något bra vare sig nu eller senare.

Kan mina teorier stämma kanske, eller är det helt fel?

5 kommentarer:

 1. Gumman du är så klok, men det har jag ju vetat i många år... Precis detta sa ju du när vi satt i ditt soffa och åt godis, skrattade och grät om vartannat, och orden har fastnat hos mig, att man gör ett val, Inte ett val om vad som kommer till en men ett val hur man ska förhålla sig till det. Du är bäst hjärtat! Tack för att du finns i mitt liv. H

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du är otroligt stark och verkar ha sådan energi. Jag förlorade också min älskade Tilda i oktober men jag har ingen ork eller lust till någonting egentligen men det är väl bara att ta en dag i taget. Kram på er alla som kämpar där ute.

  SvaraRadera
 3. Tildas mamma- du får jättegärna maila mig om du vill prata.
  Ibland kan det vara skönt att bara få skriva av sig lite.
  Stor kram till dig

  SvaraRadera
 4. kan det vara så att den man blir efter våra första år med en mängd "significanta andra"(mamma pappa närmaste lärare) samt den lilla "jaget" som finns inom oss när vi födds berättar för oss alltid det man gör framåt i livet och att dessa val som man tror man gör till slut är inget annat än "inga val alls" utan förutbestämda actions och du aldrig nångånsing hade kunnat agera på annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ja men visst kan det vara så. Men vilka förälrar vill att man väljer "fel"? Kan det inte vara så att vi egentligen väljer "fel" för att vi slutar lyssna på lilla "jaget"?
   Hmmm intressant är det iallafall.

   Radera