21 december 2011

Idag leker känslorna med mig

Onsdag..och bara några få dagar kvar till  julafton.
Om jag har julkänsla, hmmm, NIX finns inte på kartan.
Det märkliga är att det verkar (enl FB) som att det är många med mig som har liknande känsla. Antingen står det, ÅNGEST, STRESSAD, HUR SKA JAG HINNA, FÖRBANNADE MÄNNISKOR SOM MÅSTE HANDLA SÅÅÅÅ MYCKET etc etc.....
Kan avsaknaden av julkänsla vara på grund av att det inte är någon snö, eller är det verkligen så att man inte tillåter sig själv att varva ner?
Hur kommer det sig att man vet att julen kommer varje år, men lik förbaskat så väntar man i sista sekunden med alla julklappar, julbak, julmat, julstäd?
Det här året vet jag varför jag inte känner någon julkänsla och det är ju som förväntat, men jag har ju också varit där i rushen.
Jag har ju en förmåga att rusa fram i tiden....

Var hos psykologen idag och han reagerade på att jag var så långt framme....
Med det menar jag inte att nu har jag kommit över sorgen, åhh nej tvärtom. Verkligheten har slagit till som en bomb i mig. Jag verkligen KÄNNER smärtan och ofta.
Även jag måste lugna ner mig lite, även att man inte vill vara där man är så måste man faktiskt stanna till och verkligen vara där.
Fick ett påslag när jag satt där, helt plötsligt stänger hjärnan av och man hör inget. Ansiktet blir varmt och blodtrycket börjar så smått öka. Det är jobbigt och som jag har skrivit förut så blir jag så himla ledsen efteråt. Man blir trött och nu är det vila resten av dagen som gäller.

Dom här 2 älsklingarna saknar jag mest av allt just nu

10 kommentarer:

 1. Nu är dom tillsammans dina älskade.

  Jag har ingen julkänsla heller. Det är bara krav och stress, man skall handla och bli pank mat skall lagas, det skall pyntas i omgångar osv osv. Min dröm är att resa bort 15 dec-5 januari så kommer man hem till ett hus fritt från tomtar. Thailand lockar...

  (bristen på snö spelar in jättemkt tycker jag)

  Hoppas din jul blir någorlunda trots all sorg.

  SvaraRadera
 2. Underbar bild<3 kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Läste vad du skrivit de senaste dagarna och jag måste bara säga: WOW! Att du har suttit och slagit in Tildas saker för att ge till andra barn är bara så fantastiskt. Kanske inte just att du gör det, men att du vill och orkar göra det i år. God Jul Du fina människa, önskar dig stunder av frid och ro.
  Märta

  SvaraRadera
 4. Alla mina tankar är fyllda av dej, hur du har det, vad du känner och det du bär. Vill tro att du får världens bästa hjälp av din psykolog i allt det du går igenom och hanterar varje dag. Stora varma kramar från Anette

  SvaraRadera
 5. Alla mina tankar är fyllda av dej, hur du har det, vad du känner och det du bär. Vill tro att du får världens bästa hjälp av din psykolog i allt det du går igenom och hanterar varje dag. Stora varma kramar från Anette

  SvaraRadera
 6. Jag har tyvärr ingen julkänsla heller. Snarare en klump i magen. Kanske är det för att man har gått i genom en skilsmässa. Tycker om lugnet som infinner sig på juldagen och under mellandagarna. Själva stressen och kraven inför julafton gillar jag inte alls. Tycker om att ge, men tycker inte om att köpa julklappar på beställning. /Malin

  SvaraRadera
 7. Pappa dog i Påskas och smärtan finns i mig. Julen är inte alls nåt jag satsar på i år och jag har inga som helst krav på mig själv att "måste" känna julkänsla. Egentligen så är det helt sjukt att vi människor jagar upp oss för en helgs skull, nix pix. Här tar jag det som det kommer och kanske det känns bättre nästa år. Det får tiden utvisa.
  Kramisar

  SvaraRadera
 8. Får alltid så många tankar i mitt huvud när jag läser din blogg men så svårt att sätta dom i skrift!
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 9. Är det Tildas pappa på fotot? Dom är så lika varandra.
  Stora varma tröstekramisar från mig<3

  SvaraRadera
 10. Lena- Det är inte Tildas pappa, det var min sambo som avled i Januari i år. Men dom hade ett speciellt band dom emellan. Känns tryggt att dom har varandra nu.

  SvaraRadera