19 augusti 2011

Nu händer det saker

Idag känns det som om telefonen har varit klistrad vid mitt öra.
Jag har pratat med rektorn x antal gånger, rektorns chef, Tildas nya hemundervisningsfröken och lokaltidningen som fick nys om ärendet och ringde och ville göra ett reportage.

Nu är det ju så att jag är inte intresserad av att någon form av pajkastning utan, vad jag vill är är att alla är med på banan och strävar åt samma håll. Att det ska finnas ett mål för hur man hanterar den här formen av situationer. Sen att Tildas ärende har skötts extremt dåligt är en sak i sig.
Det är något vi ska gå igenom nästa vecka och jag kommer aldrig att ge mig innan jag ser att det finns en krisplan. Det finns hur mycket hjälpmedel som helst på:
http://www.barncancerfonden.se/Stod-Rad/Forskola-och-skola/
Till och med en checklista som man kan använda sig av.
Jag har också beställt 5 x av en handbok för Skolan som jag hoppas kommer snart.
Detta är något som jag kan tycka borde ha letats fram av skolledningen och inte av mig som förälder.
Ingen förälder till ett sjukt barn ska behöva tjata sig till en kontakt med skolan, det är något som ska skötas från deras håll.
Vad jag skulle vilja se är en krisplansmall med checklista som i ett senare skede blir individanpassad tillsammans med drabbad familj.

Carolin ringde idag hon kommer att bli Tildas hemundervisningsfröken, vi ska träffas på måndag. Har en del frågor hur hennes roll ska utformas.
Ja som sagt det är en del saker som ska klaffa innan allt är klart.

Nu är jag riktigt trött och orkar inte blogga mer men jag tackar alla för era inlägg. Mycket är matnyttigt för mig och jag tar till mig mycket av det ni skriver.
Som sagt fortsättning följer i den här historien.4 kommentarer:

 1. Underbart!! Vad skoj /spännande för donnan att träffa sin fröken =)

  All lycka till!! Många många kramar

  /Carina


  www.mammaamiaa.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Vad bra att det går åt rätt håll med skolan. Alla skolor i Sverige ska ha en Likabehandlingsplan, en Krisplan och följa Läroplanens mål med samarbete med barnens hem och andra instanser som främjar barnens utveckling. Följer de inte det så kan det bli tråkigheter för skolan om man kontaktar Skolverket. Alla rektorer vet detta och måste följa direktiven som Skolverket och regeringen bestämt. Vad du är toppen som lagt energi på att se till att din fina dotter s
  Kan hänga med i skoljobbet. Bra att det ordnar sig och du kan lägga energi på din Tilda. Trevlig helg önskar Mahlin

  SvaraRadera
 3. Tummen upp! Du är såååå bra!!!

  SvaraRadera
 4. F*n så bra av dig Annelie!! Även om det absolut inte skall behöva vara du som ska ta hand om detta också, är det helt rätt av dig att gå tillväga på detta vis!
  Att sådant här faller mellan stolarna är inte acceptabelt på något sätt och jag hoppas de tar situationer som detta på MYCKET större allvar framöver. En skollag är en skollag som bär med sig ett ansvar också.
  Massa kramar! <3
  //Emma

  SvaraRadera