22 januari 2012

Media och dess granskning

Idag tog jag tag i det och bestämde mig för att försöka mig på att köra bilen.
Det funkade!! Lite trixande att få in benet men med lite stöd från sonen så gick det fin fint.
Vi åkte in till stan och skulle göra lite ärenden, men just det stället vi skulle in på var såklart stängt. Sen var det ju full kalabalik i lilla staden.
Stora bilar med loggor som "TV4" och "SVT" stod parkerade och polisen syntes lite här och där.
Håkan Juholt hade bestämt sig för att tillkännage sitt avsked inför Oskarshamns invånare.
Kan inte annat säga att jag tyckte det var lite tragiskt, men inte för den anledningen som många andra har utan för att jag tyckte synd om karln.
Kan hålla med om att media är rent ut sagt lite väl snokiga ibland. Jag reagerade häromdagen när TV4 väljer att ta upp historien om Silvias pappa. Var han nazist eller inte?
Vad spelar det för roll nu? Gör det Silvia till en sämre människa eller vad vill dom få ut av detta? Har dom idetorka vad det gäller tvprogram eller vad är det frågan om?
Nej ska media snoka osv så gör det där det behövs.
Granska samhället istället. Granska det vi lägger våra skattepengar på ex sjukvård, skola och omsorg.
Då kanske det finns lite mer intressanta saker att rapportera och invånarna får ett litet kvitto på om våra pengar går  till det som behövs.
Eller vad tycker ni?

4 kommentarer:

 1. Håller med fullständigt! Sylvias pappa gjorde nog det han var tvungen till i det som hände då. Och allt annat tjafs dom rotar fram om andra är ofta bara blaj. Vem f-n är ofelbar?

  SvaraRadera
 2. Håller fullständigt med. Dom säger att det är deras rättigheter att jobba så. Är det en rättighet att förstöra andra människors liv.

  SvaraRadera
 3. Jag ryser när jag tänker på vad Håkan har fått gå igenom och många med honom pga detta ständiga jagandet av felsägningar och rotande av deras uppväxt. Varför kan inte massmedia försöka se möjligheterna istället för hindren. Nej dom är paralyserade av att få fram så mkt skit som möjligt,kändis idag = vara ofelbar, Jag håller med tigrinnan ven f-an är det?

  SvaraRadera
 4. Håller mig dig helhjärtat! Visst ska de bevaka samhällfunktioner osv osv, men de går alldeles åt pipan för långt. Silvia, Kungen, Juholt, Mona Sahlin, listan kan ju göras hur lång som helst av människor som råkat illa ut i drevet. Vart tog sakligheten och bakgrundsjobbet vägen? Det verkar inte existera hos vissa att verkligen kolla sanningshalten i det de skriver.
  Lika illa är det ju med rubriksättningen - hur ofta skriker inte rubriken en sak, och sedan visar det sig att det är en liten tummetott eller inte ens det i texten.

  SvaraRadera