20 december 2010

Inget lyx idag inte

Näää så trist min fotguru ringde precis när jag skulle sätta mig i bilen och sa att hon hade fått maginfluensa. Tur att jag inte hann åka dit för dom bacilluskerna vill jag verkligen inte dra in i huset.
Men det är ju inget att hänga läpp för, jag tog en shoppingrunda istället. Skinkan finns nu på plats i kylen och ska lagas till imorgon.
Vi var även förbi skolan idag och skulle lämna lite blommor till fröken och skolsyster som har varit så snälla mot oss. Tyvärr var skolsyster inte där men fröken lyckades vi få tag i. Tilda hade inga som helst problem att gå in i skolan idag även att det var fullt med barn överallt. Nu kanske vi kan ta och börja så smått efter jul. Hoppas hoppas hoppas.
Tilda tog nya prover idag och dom är fortfarande ok men kurvan börjar peka nedåt så smått. Hon är väldigt infektionskänslig nu så vi får passa oss för vart vi går med henne. Hennes mage har spökat idag igen och nu känner jag att dom måste kolla lite mer på vad det är. Vi ska upp till Linköping v1, så då kommer jag kräva ultraljud eller en ctröntgen.
Mamma fick tyvärr åka in till Kalmar idag igen. Hon har svårt att behålla maten och har ständigt halsbränna. Imorgon opererar hon in en port a cat på morgonen sen får hon cellgift under dagen.
Port a cat är liknande en CVK, skillnade är att den ligger helt under huden medans på en CVK hänger slangarna utanpå:
CVK

Port a cat
Vi tar en dag i taget och hoppas att både mamma o Tilda få vara pigga över jul.

7 kommentarer:

 1. Uscha för krånglande mage... Har du hunnit fråga dom om Movicol?
  Port a cat - en sån har Cajsa. Ska visst sitta kvar 5 år. Fick Tilda en sån också?

  SvaraRadera
 2. Oj ska det sitta så länge! Tilda fick en CVK, vet faktiskt inte vad som avgör vad som ska sätta. Det där med magen blir jag inte klok på för nu funkar hennes mage och hon går på toa varje dag, men ändå har hon ont. Jag har inte frågat om Movicol....åhhhh man får ju så många dumma tankar i huvudet när dom säger att dom har ont och speciellt när det sitter precis där tumören satt. Nä nu får dom helt enkelt kolla upp det för Tilda blir ju också lite orolig.

  SvaraRadera
 3. Cajsas ont i magen var ofta i samband med behandlingarna. Cellgifterna kan ge förstoppning tydligen.
  Nu i efterhand kan jag nog också förstå att smärtan satt just där ikring ärret, eftersom tarmar ju går där och att hon ju faktiskt varit uppskuren! Självklart är ju kroppen påverkad av ett så stort ingrepp! Men just då, i allt kaoset, var tankarna nån helt annan stans. Så jag förstår dej precis!

  SvaraRadera
 4. Ja visst du har så rätt så....man stirrar upp sig för minsta grej. Du ska veta att dina råd och tips är både lugnande och värdefulla. Det är toppen att ha någon som dig i cybervärlden.
  Tack snälla du!

  SvaraRadera
 5. Tack för dina snälla ord *torkar tår i ögonvrån*
  Hade önskat att jag haft nån att bolla med när jag var "du". Man kan jämföra med andra i samma situation, men när det oftast är andra diagnoser blir det ju inte riktigt samma.
  Jag finns här för tips och stöd när helst du vill!

  SvaraRadera
 6. En annan Wilms-mamma vill önska din familj en God Jul och ett Gott Nytt År.
  Till nyår firar min dotter fem år som frisk efter att ha haft stadie 1, högrisk, därefter återfall MEN HON VANN ÖVER DEN DJ...EN !!!
  Allt är möjligt.

  ps. hittade hit genom Tigrinnan ds.

  Eva M med Emelie, idag 9 år
  ( ehboarp@telia.com om du känner för att maila någon gång)

  SvaraRadera
 7. Eva blir så glad att höra att det har gått bra för er. I min värld finns inget annat än att allt ska gå bra. Det värmer mig att Emelie är frisk :-)
  Stor kram till er

  SvaraRadera