14 juli 2011

Fortfarande IVA

Imorse när Tilda hade tagit ny lungröntgen visade den på en avsevärd mer vätska och luft. Höger lunga var nu så fylld att den tryckte mot hjärtat och den vänstra lungan. Vuxentorax bestämde då att sätta ett nytt dränage som är grövre och är kopplat så att den suger ut vätskan istället för att det ska få rinna av sig självt. Hennes andning var jätteansträngd och jag var LIVRÄDD att efter detta kanske jag aldrig skulle få se henne vid liv igen.
Detta är normalt sätt en rutingrej för dom att göra men i och med att Tilda är så svag så gjorde dom detta på operation.
Efter att dom hade rullat iväg henne så sprutade tårarna och jag var helt förstörd.
När Anders kom upp efter sövningen så sa vi inte ett ljud till varandra. Vi la oss på var sin säng och det var helt tyst i rummet. Skulle det gå vägen??
Något hände just där och då...jag hade ett missat samtal på fm. Men jag visste inte från vem. När jag sen låg i sängen o väntade så dök det helt plötsligt upp att jag skulle ringa en viss person. Personen i fråga hade jag inte numret till så jag googlade och skrev upp det. När jag sen skulle ringa såg såg jag i telefonloggen att det var just den personen som hade ringt mig på förmiddagen.
Jag ringde och nu vet i fan om ni tycker att jag har blivit helt från vettet. MEN efter en halvtimme knackade det på dörren och personalen meddelade att Tilda var tillbaka på IVA. Allt hade gått jättebra och hon andades nu fint igen. Vi jublade allihop och rusade ner och helt plötsligt så kom hoppet tillbaka. Hon fixade det! Lilla envisa trollet hon visar var skåpet ska stå.
Min energi börjar dock gå på sista reserverna, nu ska jag försöka sova i natt för att orka med morgondagen. Vi kommer fortfarande vara nere på IVA tills allt är mer stabilt men jag kan säga att hon skrämde oss rejält igår/idag.
Men lever verkligen mellan hopp och förtvivlan och känslorna går samma väg.
Jag vill bara säga att jag skriver här, orkar inte svara på sms eller telefonsamtal just nu. Men jag tycker att det är skönt att få ventilera här fortfarande.
Vi vet att det är många som tänker på henne och som sagt ni ger henne energi (och oss också) så fortsätt gärna.
Ta hand om varandra och stressa inte ihjäl er nu i semestertider. Astrid Lindgrens värld och Kolmården finns kvar långt in på hösten och även nästa år.
Nej, njut av ledigheten och glöm inte tala om att ni älskar varandra.
Puss o Kram

14 kommentarer:

 1. Okänd berörd fembarnsmamma ifrån Norrland säger bara vilken energi och vilken styrka du som mamma till Tilda ändå lyckas hitta!!

  SvaraRadera
 2. Skönt med en rapport, svårt att lägga sig i ovisshet. Hoppas ni får lite sömn inatt. Många varma styrkekramar // Viwi

  SvaraRadera
 3. Hej! Förstår att du är ett nervknippe, att kastas mellan hopp och förtvivlan, det är så fruktansvärt. Tänker på dig. Kramar till dig. Camilla

  SvaraRadera
 4. Tack för att du orkar tänka på oss "andra" som har semester och ofta bekymrar oss om bagateller!Förstår att det är en känslomässig berg-o dalbana som ni befinner er i. Även om vi inte känner varann tänker jag på er flera gånger varje dag och jag önskar så innerligt att det ska vända. Massor med kramar till er!

  SvaraRadera
 5. Frida Hammarberg14 juli 2011 23:10

  Tack Annelie för att du uppdaterar oss, nu blir det inte en massa falska rykten utan vi får direkt rapport från er istället. Vi hoppas och håller alla tummarna för er, Ni fixar detta Tilda är en tuff tjej som inte ger upp så lätt. Vi har fått oss en ordentlig tankeställare och ska njuta av varje dag som vi har tillsammans. Kram Frida med familj.

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att ni fick ett lite positivt besked! Hoppas du har fått vila i natt, och hämta nya krafter! Varma kramar!

  SvaraRadera
 7. Åhh, vad skönt att det gick bra!!
  TAck igen för att du delar med dig!

  Kämpen Tilda och ni - herregud - ni är SÅÅ tappra!!
  Massor av kramar! <3 <3 <3
  //Emma

  SvaraRadera
 8. Önskar verkligen att jag kunde göra nåt, även om jag är en "vilt främmande människa".
  SKickar iallafall återigen en miljon peppKramar till er alla.
  Kram !!!

  SvaraRadera
 9. Jag tackar också för att du orkar hålla oss uppdaterade. Hoppas verkligen att du och Anders har fått sova, ni behöver all enerig- och kraftpåfyllning som tänkas kan. Underbart att den kraftigare dräneringen gick så bra att sätta in - jag vet precis vilken känsla du hade i det värsta ögonblicket där. Vi får ändå, som du säger, vara tacksamma för varje minut. Kramarom er på distans gör jag. Helen

  SvaraRadera
 10. Åh, vad ni får kämpa allihop! Det är bra att det är lite dj..ar anamma i Tilda - tror jag vet var hon fått det ifrån;). Tänker på er hela tiden!! Kraaaaaaaaam om er /Maria med familj

  SvaraRadera
 11. Håller med ovanstående, tack för att du orkar uppdatera oss. Har tänkt på er dagligen.. Ni fixar det här ska du se. Många har klarat ett återfall och din dotter ska oxå vara en av dom...Stor kram till er alla (Lea Isabellas mamma)

  SvaraRadera
 12. Håller alla tummar och tår för att det snart vänder! Önskar jag kunde göra någonting annat än tänka på er.
  Tilde är en kämpe och det är du också, tack för uppdatering!
  Skönt att ni alla är samlade så att ni får en möjlighet att vila en stund emellanåt.
  Massor av varma tankar och kramar, Sippan

  SvaraRadera
 13. Gör som jag gjorde då en vän var i er sits .Låt folk skicka sms och läs dem och känn deras stöd. Sedan när man orkar svarar man.Och tänk ej att alla behöver svar utan ta de som betyder mest först sedan de andra. Kram Marie

  SvaraRadera